Amerikaanse staat Montana gaat TikTok verbieden: wie volgt?

Montana wordt de eerste Amerikaanse staat die het Chinese socialemediaplatform TikTok gaat verbieden, vanaf volgend jaar. Eerder al werd de app verboden op toestellen van overheidsmedewerkers in heel wat westerse landen.

Waarom is dit belangrijk?

Meer dan één miljoen gebruikers, in 154 landen. TikTok is ongetwijfeld een van de meest populaire socialemediaplatformen. Toch is gebruik ervan niet zonder risico. Zo wordt moederbedrijf ByteDance ervan verdacht data van gebruikers door te spelen aan de Chinese Communistische Partij, het regime in Beijing. In een volgende stap zou China met actieve desinformatie de politieke agenda, en het sentiment onder de burgers, in heel wat landen kunnen sturen richting een meer China-vriendelijke koers

In het nieuws: Geen TikTok meer voor de inwoners van Montana.

  • Het verbod werd woensdag ondertekend door gouverneur Greg Gianforte. Niet enkel TikTok wordt ontoegankelijk; de wet bepaalt dat alle applicaties die persoonlijke info verzamelen en delen met buitenlandse actoren moeten worden verboden. Dit houdt in dat ook chatapplicaties WeChat (van Chinese origine) en Telegram (opgericht door Russen) worden verboden in de staat.
  • Als reden schuift Gianforte naar voor dat hij de inwoners v
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer