Jeffrey Epstein© AP

Deutsche Bank schikt rechtszaak met slachtoffer van Jeffrey Epstein voor 75 miljoen dollar

Deutsche Bank heeft ermee ingestemd om 75 miljoen dollar te betalen om een ​​rechtszaak aangespannen door een van de slachtoffers van zedendelinquent Jeffrey Epstein te schikken. Dat hebben advocaten van de vrouw bekendgemaakt. Volgens slachtoffers had de Duitse bank de misbruikpraktijken van de dode multimiljonair mogelijk gemaakt, door hem financiële diensten te blijven leveren.

jvh
Bron: BELGA

“Door de schikking kunnen tientallen overlevenden van Jeffrey Epstein eindelijk proberen om hun vertrouwen in ons systeem te herstellen, wetende dat alle individuen en entiteiten die het seksueel misbruik en mensenhandel van Epstein hebben gefaciliteerd, eindelijk ter verantwoording worden geroepen”, aldus een van de advocaten. Epstein was klant bij de bank.

Een ander slachtoffer diende een bijna identiek verzoek in om het Amerikaanse bankconcern JPMorgan Chase verantwoordelijk te houden voor het helpen van Epstein met het verlenen van financiële diensten. Die zaak loopt nog. De verzoeken van beide vrouwen beschreven de banken als “het geheime wapen van Epstein, dat jarenlang seksueel misbruik en mensenhandel mogelijk maakte”.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer