© BFM

IN BEELD. Plaatsing fietsbrug over E313 in Wommelgem: verkeer moet vier dagen langs versmalde rijstroken

Wommelgem -

Aan de E313 in Wommelgem zijn donderdagochtend werken begonnen voor een nieuwe fietsersbrug die over de autosnelweg geplaatst zal worden. Het verkeer wordt er tot en met maandagochtend 22 mei (5u) herleid tot twee versmalde rijstroken in elke rijrichting, waardoor het Vlaams Verkeerscentrum veel hinder verwacht.

sodb

LEES OOK. Vlaams Verkeerscentrum waarschuwt voor wegenwerken tijdens hemelvaartweekend: “Stap niet zonder nadenken in je auto”

De Vlaamse overheid vraagt bestuurders om de E313 in Wommelgem zoveel mogelijk te vermijden tijdens het verlengd weekend. Het verkeer van Hasselt naar Antwerpen of Gent (en omgekeerd) kan omrijden via Brussel. Als bestuurders toch via de E313 rijden, houden ze best rekening met ernstige hinder en lange reistijden.

© BFM

Na het plaatsen van de liggers voor de fietsbruggen volgen nog heel wat werken, zoals het wapenen, betonneren en het aanbrengen van de waterdichting en de brugdekvoegen van de fietsbruggen. Omdat beton steeds moet uitharden, zullen deze werken in z’n geheel naar verwachting tot begin oktober duren. Pas na deze klus kunnen fietsers er gebruik van maken.

LEES OOK. Afwerking opvolger brokkelbrug: mijd E313 tijdens hemelvaartweekend

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM



Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV