© jhm

Politie houdt overdag alcoholcontroles: “Bestuurster was nog onder invloed van feestje daags voordien”

Puurs-Sint-Amands -

De lokale politie Rivierenland heeft dinsdagmiddag op verschillende locaties in Puurs-Sint-Amands verkeerscontroles gehouden. Enkele bestuurders bleken onder invloed van alcohol te zijn, maar er werd ook een bestuurster betrapt die geen rijbewijs kon voorleggen omdat het al was ingetrokken.

Theo Derkinderen

De politie controleerde tijdens de actie 51 automobilisten. Twee bestuurders bleken te veel gedronken te hebben. “Eén bestuurster had 0,69 promille alcohol in het bloed. Naar eigen zeggen kwam dat omdat ze de avond voordien naar een feestje was geweest en daardoor nog onder invloed was”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande. De vrouw kreeg een rijverbod van drie uur en een boete van 179 euro.

Een andere bestuurder bleek 1,54 promille alcohol in het bloed te hebben. De man verklaarde dat hij een pintje te veel had gedronken bij het eten en later ook nog iets extra had gedronken op café. Zijn rijbewijs werd voor vijftien dagen ingetrokken.

De politie voerde ook controles uit op de omleidingsweg van de N17. Drie van de vier gecontroleerde vrachtwagens bleken geen rit uit te voeren die als plaatselijk verkeer kon worden bestempeld en kregen een boete van 174 euro voor het negeren van een verkeersbord.

Rijbewijs al ingetrokken

Tijdens de verkeerscontrole werd ook een vrouw staande gehouden die geen rijbewijs kon voorleggen. “Na onderzoek bleek dat het rijbewijs nog was ingehouden omwille van een eerdere veroordeling. Dat rijbewijs kan ze bovendien pas terugkrijgen na het afleggen van haar theoretische, praktische en medische proeven. De wagen, die eigendom was van een vriend, werd door onze diensten in bewaring genomen. Voor deze inbreuken zal mevrouw zich later opnieuw moeten verantwoorden voor de politierechter”, aldus nog Van de Sande.

Daarnaast kregen nog twee bestuurders een boete omdat hun nummerplaat niet leesbaar was. Een andere automobilist kreeg een proces-verbaal omdat zijn voertuig niet was gekeurd.(tdk)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Blikvangers Mechelen