Opnieuw zware raketaanvallen op Kiev, Russische goederentrein ontspoort op de Krim na explosie

Verschillende Oekraïense steden werden deze nacht opnieuw opgeschrikt door een raketaanval. Vooral de hoofdstad Kiev kreeg het zwaar te verduren. Alle raketten zouden wel onderschept zijn door de Oekraïense luchtafweer. Op het door Rusland bezette schiereiland de Krim zou deze ochtend ook een goederentrein ontspoord zijn door een explosief. 

Verschillende Oekraïense steden zijn de afgelopen nacht opnieuw het doelwit geweest van Russische raketaanvallen. Vooral de hoofdstad Kiev kreeg het opnieuw zwaar te verduren. Het lokale bestuur spreekt zelfs van aanvallen die "ongezien zijn in hun kracht, intensiteit en variëteit".

Alle raketten zouden door de Oekraïense luchtafweer neergehaald zijn. Op verschillende plaatsen in Kiev is wel brand uitgebroken door de vallende brokstukken van de projectielen. Het is al de negende keer deze maand dat het Russische leger de hoofdstad bestookt met luchtaanvallen. 

In Kiev zelf zijn geen slachtoffers gemeld, maar in de zuidelijke havenstad Odessa was dat wel het geval. Daar kwam iemand om het leven toen het Russische leger een fabriek beschoot. Twee mensen raakten daarbij ook gewond. Dat schreef de plaatselijke militaire woordvoerder Sergej Bratsjoek op Telegram.

Trein ontspoort op de Krim

Op het door Rusland bezette schiereiland de Krim, ongeveer 700 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Kiev, is een Russische goederentrein ontspoord na een explosie. Dat schrijft het Russische persagentschap TASS. Daardoor moest het treinverkeer tussen Simferopol, de hoofdstad van het schiereiland, en de havenstad Sebastopol stilgelegd worden. Acht wagons met graan zouden naast de sporen beland zijn, niemand raakte gewond.

Volgens verschillende Russische bronnen zou de trein ontspoord zijn door een explosie. De organisatie verantwoordelijk voor de spoorwegen op de Krim schrijft dat de wagons van de goederentrein ontspoorden "na de inmenging van onbevoegde personen".

Bron: Reuters
Bron: Twitter

Meest gelezen