De opvoeders van internaat 3Master zitten met veel vragen over de transitie naar Welzijn. Hans Vandecruys (links achteraan): “We werken al jaar en dag volgens het schoolregime, dit zou ons persoonlijk leven wel heel erg aanpassen.”© Jeroen Hanselaer

Opvoeders trekken aan alarmbel voor overgang in buitengewone internaten: “Mondelinge beloftes bieden ons geen zekerheid”

Beerse, Schilde -

Opvoeders van internaten van het buitengewoon onderwijs in heel Vlaanderen zitten met grote kopzorgen: de internaten worden vanaf 1 september niet meer door Onderwijs, maar door Welzijn beheerd. De gewone ‘schoolinternaten’ worden zo open welzijnsvoorzieningen. Dat heeft gevolgen voor onder andere de vakantieregelingen van het personeel, die al jaar en dag op schoolritme zitten. En ook voor kinderen en ouders zouden er nog veel onduidelijkheden zijn. De opvoeders van internaat 3Master in Beerse willen staken. “Wij hebben er bewust voor gekozen om te werken als opvoeder in het onderwijs. Er wordt nu zomaar met ons statuut gespeeld”, klinkt het ook bij internaat Zonnebos in Schilde.

Britt Peeters
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Keuze van de Redactie

MEER OVER