Bij brand in Wellington kwamen minstens zes mensen om het leven.
AFP or licensors

Politie in Nieuw-Zeeland pakt verdachte op voor dodelijke brand in hostel

Er is een verdachte opgepakt voor de dodelijke brand in een hostel in Wellington, Nieuw-Zeeland. Daarbij zijn minstens zes mensen om het leven gekomen. De speurders vermoeden dat de brand is aangestoken.

Dinsdagnacht brak er brand in Loafers Lodge in de Nieuw-Zeelandse hoofdstad Wellington. Dat is een hostel (budgetvriendelijk verblijf waar faciliteiten zoals een badkamer gedeeld worden, red) met een capaciteit van 92 gasten. Het is niet duidelijk hoeveel mensen er aanwezig waren op het moment van de brand. Tot nu zijn al 6 dodelijke slachtoffers geteld, er worden nog mensen vermist.

Gisteren liet de politie weten dat ze de brand als verdacht beschouwt. Twee uur voor de grote brand zou een zetel vuur gevat hebben, en dat zou niet gemeld zijn aan de hulpdiensten. Het is volgens de politie niet duidelijk of er een link tussen de twee branden bestaat.

Politiechef Dion Bennett heeft nu aangekondigd dat ze een verdachte hebben opgepakt in verband met de brand. Er zijn twee aanklachten voor brandstichting tegen hem ingediend. Volgens Bennett loopt het onderzoek nog altijd en kunnen er nog meer aanklachten volgen.

De verdachte, wiens identiteit niet bekend is, verschijnt morgen voor het eerst voor de rechter in Wellington.

Meest gelezen