© ATV

Stad Antwerpen wil werk maken van meer openbare toiletten: drie locaties in vizier

Antwerpen -

De stad Antwerpen gaat openbare toiletten voorzien op het De Coninckplein, in Droogdokkenpark Belvédère en het Stadspark. Het is een proefproject dat bij een positieve evaluatie wordt uitgebreid naar andere plekken in de stad.

Meer en meer Antwerpenaren en bezoekers vinden hun weg naar het openbaar domein voor spontane samenkomsten, feesten en allerhande evenementen. Dat zorgt voor een hoge druk op bestaande sanitaire voorzieningen in de buurt. De stad koos nu drie plaatsen waar er nood is aan extra plekken om te plassen: De Coninckplein, Droogdokkenpark Belvédère en het Stadspark.

Op het De Coninckplein kan je nu al terecht in bibliotheek Permeke tijdens de openingsuren voor een (dringende) behoefte. Dagelijks maken zo’n vijftig à zestig mensen al gebruik van het sanitair daar. De stad gaat nu verder bekijken hoe ze de toiletten er gratis kan blijven aanbieden.

In Droogdokkenpark Belvédère is er op dit moment nog geen duurzame oplossing. De plaatselijke horecazaken in de buurt krijgen veel mensen over de vloer op zoek naar een toilet. De stad gaat nu onderzoeken of er alternatieven mogelijk zijn. En in het Stadspark wordt gekeken naar de reeds aanwezige gebouwen.

Een overzicht van de al bestaande openbare toiletten is ook te vinden op de website van de stad.

(jas)

www.antwerpen.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV