© ATV

Duo wordt ingerekend na helse achtervolging in Deurne: “Dit had zo verkeerd kunnen aflopen”

Antwerpen/Deurne -

Een bestuurder is vanmorgen na een helse achtervolging door de politie aan hoge snelheid over de vaste donderdagmarkt in Deurne gereden. Omwille van Hemelvaart was er veel volk aanwezig. Als bij wonder vielen er geen gewonden. Een paar mensen waren in shock, voor hen moest een ambulance komen. De bestuurder en zijn passagier werden gearresteerd, ze bleken onder invloed van drank en drugs.

Alexandro Yaramis

Wat een gezellige Hemelvaartsdag moest worden voor de bezoekers van een marktje in Deurne, eindigde bijna in een ware horror. Het begon allemaal rond 10 uur toen de politie werd opgeroepen voor een incident op de Franklin Rooseveltplaats. “We werden gebeld door iemand die zonder enige reden een glazen fles naar zijn hoofd geslingerd kreeg”, zegt Antwerps politiewoordvoerder Wouter Bruyns. “De verdachte was, volgens het slachtoffer, in een Green Mobility-wagen ingestapt en probeerde te ontsnappen. Op basis van die beschrijving kregen we de wagen in het vizier. De bestuurder wou niet stoppen waardoor we een achtervolging hebben ingezet.”

Tijdens de achtervolging beging de bestuurder van de Green Mobility-wagen tal van verkeersinbreuken. Zo negeerde hij meerdere malen het rood licht en reed hij soms over het voetpad. “Op een bepaald moment ramde de bestuurder een eerste keer een nadarhek van de donderdagmarkt en reed hij tussen het volk door. Daarna verliet hij de markt met de wagen door een tweede keer een nadar te rammen. Op het kruispunt van de Confortalei met de Ter Heydelaan in Deurne is de wagen uiteindelijk gestopt kunnen worden door ons team. De passagier werd bestuurlijk gearresteerd voor openbare dronkenschap”, vertelt Bruyns.

Aanvankelijk leek de bestuurder zelf de dans te ontspringen, maar dat was buiten de Antwerpse politie gerekend. “Hij werd gerechtelijk gearresteerd voor gewapende weerspannigheid, maar was ook nog onder invloed van alcohol en drugs”, aldus Bruyns.

© RR

“Enorm veel geluk gehad”

Een plaatselijke marktverkoper zag hoe de bestuurder op enkele meters van zijn standje de hekken ramde en doorreed. “Vijf meter voor die omheining remde hij af, maar ramde hij ze alsnog. Hij heeft énorm veel geluk gehad dat er op dat moment niemand passeerde, want het is hier vandaag heel druk. Dit had zo verkeerd kunnen aflopen, er hadden wel doden kunnen vallen. Een paar vrouwen waren zelfs zo in shock dat de ambulance is moeten komen.”

Het is niet de eerste keer dat er een stevig incident is op de vaste donderdagmarkt in Deurne. Begin deze maand nam de Antwerpse politie een zware vrachtwagen in beslag na roekeloos rijgedrag van de bestuurder. De vrachtwagen van goed 7,5 ton reed toen zigzag tussen de bezoekers van de markt en de verschillende marktkramen tot hij op het einde van de markt op zijn bestemming aankwam. De bestuurder kreeg een onmiddellijk rijverbod opgelegd.

LEES OOK. Roekeloze vrachtwagenchauffeur zigzagt tussen kramen en marktbezoekers in Deurne: vrachtwagen in beslag genomen

© RR

© RR

© RR

© RR

© RR

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen