VTM nieuws
Volledig scherm
PREMIUM
© VTM nieuws

ONZE OPINIE. Er is geen politicus zo leep als ACV-voorzitter Marc Leemans

“Er is in de Wetstraat geen politicus zo leep als ACV-voorzitter Marc Leemans”, schrijft politiek journalist Astrid Roelandt. “Zonder blikken of blozen verdraait en ontkent hij wat hij en het ACV eerder vertelden over zijn omstreden ontslag, om dan te doen alsof niemand hem er ooit iets over gevraagd heeft. Er is geen politicus zo leep als Marc Leemans. Was hij een minister en was dit in het parlement, hij had er gelegen. Maar in de christelijke zuil is liegen blijkbaar geen zonde.”

109 reacties

  • Eddy DESMET

    11 maanden geleden
    Samengevat : laat de "C" in alle geledingen van de christelijke zuil gerust weg, want ze hoort er niet te staan. Het evangelie van de christelijke zuil luidt : "Doe wat we zeggen, maar doe niet wat wij doen !"
  • Emiel Van Roost

    11 maanden geleden
    Bij cd&v hebben ze nog al wat zitten, Crevits M. Leemans, Van Beurzen enz. die zouden beter uit de vlammse regering voorgoed verdwijnen, in de federale mogen ze nog, dat kan geen kwaad.
  • Aerts Marleen

    11 maanden geleden
    20 miljard staatsschuld … hoe krijgen wij dat gat dicht ? Nooit of te nimmer. Yves
  • armand verschueren

    11 maanden geleden
    Leemans,veel geblaat maar weinig gedaan,behalve het dienstbeton ferm afgebouwd
  • Ludo Wouters

    11 maanden geleden
    Leemans heeft het lef om ervoor uit te komen dat hij gaat profiteren van het SWT systeem. Zou hij ook het lef hebben om te zeggen hoeveel zijn maandelijks pensioen zal zijn?
  1. COLUMN. Met zijn pokerface van ‘De mol’ zou Gilles De Coster een perfect anker voor Het Journaal zijn
    PREMIUM

    COLUMN. Met zijn pokerface van ‘De mol’ zou Gilles De Coster een perfect anker voor Het Journaal zijn

    Spoiler alert. Coco (31, verpleegkundige) is de mol en Michaël (41, boomverzorger) de winnaar van het spel. Zo, dat weet u dan ook weer. Die voorkennis bespaart u vele zondagavonden waarop de doortrapte makers van ‘De mol’ u spelenderwijs op een dwaalspoor zetten. Avonden waarop u de detective in uzelf overschat en u in elk niet ter zake doend detail een bewijs meent te zien dat er geen is. Avonden waarop u zich afvraagt of er iets scheelt met uw begripsvermogen, dan wel of het aan de toegenomen ingewikkeldheid van de proeven ligt die door Gilles De Coster worden verwoord als betrof het een fluitje van een cent.
  2. ‘Bruggepensioneerden’ raken amper terug aan het werk en dat ligt niét aan de werkgevers. Stijn Baert: “Schaf het toch af”
    PREMIUM

    ‘Bruggepen­si­o­neer­den’ raken amper terug aan het werk en dat ligt niét aan de werkgevers. Stijn Baert: “Schaf het toch af”

    Minder dan 1 op 160 SWT’ers of bruggepensioneerden gaat nog terug aan het werk. En dat ligt niét aan werkgevers die hun neus optrekken. Integendeel, de werkgevers zien hen zelfs liever komen dan andere langdurig werklozen, blijkt uit nieuw onderzoek. Hoe komt dat? En hoe zorg dat je dat mensen wél opnieuw aan het werk gaan? “Men zou het systeem beter afschaffen of hervormen”, vindt arbeidsmarkteconoom Stijn Baert.