© BELGA

Ilan Van Wilder blijft gefrustreerd achter: “Bij elke demarrage zaten ze direct op mijn wiel, ze hadden wellicht schrik van mij”

Ze zijn bij Soudal - Quick-Step nog maar met drie, maar toch blijven ze niet bij de pakken zitten. Zo was Ilan Van Wilder donderdag mee met de vroege vlucht. Maar winnen zat er niet voor de superknecht van Remco Evenepoel. En dat tot zijn grote frustratie.

mvh, jpdv

“Het was ik tegen de wereld vandaag”, vertelde Ilan Van Wilder bij Sporza. “We zijn maar met drie van de ploeg meer. Ik zat alleen in een ontsnapping van twintig (eigenlijk dertig, red.), waar veel ploegen met twee of drie renners zaten. Maar er was nul samenwerking, want de groep was veel te groot.”

“Voor de klim werd er dan aangevallen”, vervolgde een gefrustreerde Van Wilder. “Ik heb er paar keer naartoe proberen te springen, maar elke keer als ik mijn gat ophefte (sic.) zaten ze direct in mijn wiel. Waarschijnlijk omdat ze schrik van mij hadden op de klim, waar ik uiteindelijk van beneden tot boven op kop heb gereden.”

Van Wilder kon zo nog aansluiten bij de achtervolgende groep, waar hij de sprint won voor de zesde plaats. “Dat was vandaag het hoogst haalbare. Het was een ander verhaal geweest moest ik nog een ploegmaat mee hebben gehad. Ik ben echt gefrustreerd. Het is niet gemakkelijk met drie man, wat vandaag nog eens bewezen is.”

Lodewyck: “Veel renners die boel verziekten”

Ook Klaas Lodewyck was zichtbaar gefrustreerd. “Die vijf renners rijden lullig weg, net op het moment dat Ilan een truitje ging halen. Daarna draaide het niet meer rond vooraan. Ze sprongen links en rechts. Er reden precies veel renners mee zonder doel in de kopgroep. Veel renners die de boel verziekten. Ilan rijdt de hele beklimming op kop en de renners van Jumbo blijven gewoon in het wiel zitten. Op het einde doen ze ook niks. Dan begrijp ik niet goed waarom ze daar zaten.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer