© Nederlands Openbaar Ministerie

Lading van ruim 450 kilo coke met bestemming Antwerpen onderschept in haven van Rotterdam

Rotterdam -

In de haven van Rotterdam is woensdag tijdens een douanecontrole een partij van ruim 450 kilo cocaïne onderschept. De lading zat in sporttassen verstopt tussen geconserveerd fruit en was afkomstig uit Guatemala. De container zou gelost worden in Antwerpen en van daaruit vertrekken naar een bedrijf in Duitsland.

Alexandro Yaramis

De container werd, tijdens zijn reis naar Europa, al overgeladen op een zeeschip naar Rotterdam. Uiteindelijk zou de container in Antwerpen gelost worden en vertrekken naar een bedrijf in Duitsland. Een douanecontrole in de haven van Rotterdam kon het verdere transport van de partij cocaïne tegenhouden. “De douaniers troffen veertien dozen met daarin sporttassen met pakketten aan”, klinkt het bij het Nederlandse Openbaar Ministerie. “In totaal konden de douaniers 450 pakketten met coke verwijderen uit de tassen. Samen goed voor een straatwaarde van bijna 34 miljoen euro.”

Het HARC-team, FIOD, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie onderzoeken verder de zaak. De drugs zijn door het Team Bijzondere Bijstand inmiddels vernietigd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Drugs