Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © ThinkStock

Negen dode wolven aangetroffen in Italië, mogelijk vergiftigd

Zeker negen wolven zijn in een week tijd dood gevonden in een bekend nationaal park in Italië. Het park vermoedt dat de dieren zijn vergiftigd door boeren. Ook drie gieren en twee raven werden dood aangetroffen.

8 reacties

  • Nic Jacops

    10 maanden geleden
    90% van de boeren geven helemaal niks om natuur en dieren enkel winst en uitbreiden. het is niet dat ze meestal landelijk wonen dat ze natuurliefhebbers zijn integendeel zelfs. ze bestrijden de natuur continu
  • Emmanuel Veraart

    11 maanden geleden
    Als men ziet hoe de mens omgaat met de natuur en met zijn soortgenoten wordt het meer en meer duidelijk dat het de mens zelf is die hier op deze aarde niet thuishoort.
  • peter wagemans

    11 maanden geleden
    De enige manier om de democratie leefbaar te houden is voor onderwerpen als dit een totaal volksreferendum. En dan ga je pas echt zien hoeveel voor en tegen de wolf zijn. En handelen volgens de meerderheid, niet volgens de emoties van enkelen.
  • Ives Ameel

    11 maanden geleden
    Die onnozelaars die dit gedaan zouden hebben kunnen heel veel onschuldige dieren treffen tot mensen toe vergift is het werk van lafaards !
  • Frederik Lootens

    11 maanden geleden
    Boeren beseffen soms niet,dat de tijden veranderd zijn.Mensen hebben meer en meer respect voor dieren,terwijl veel boeren dieren zien als consumptie.
  1. ▶ Mogelijk eerste sterfgevallen door eten van vlees van ‘zombieherten’: om welke ziekte gaat het en wat is het risico voor ons?
    PREMIUM
    HLN legt uit

    ▶ Mogelijk eerste sterfgeval­len door eten van vlees van ‘zombieher­ten’: om welke ziekte gaat het en wat is het risico voor ons?

    In de Verenigde Staten zijn twee jagers gestorven nadat ze vlees hadden gegeten dat vermoedelijk afkomstig was van zogenaamde ‘zombieherten’. Het zou dus mogelijk om de eerste overdracht ooit kunnen gaan van de dodelijke ziekte naar mensen. Dat melden onderzoekers van de Universiteit van Texas via een nieuwe publicatie in het wetenschappelijke tijdschrift Neurology. Maar wat staat er precies in hun wetenschappelijke publicatie? Waaraan lijden die ‘zombieherten’? En wat is het gevaar voor ons? HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters beantwoordt vijf vragen in deze HLN legt uit podcast.
  2. Meer dan 3.000 stuks geschoten in een jaar en toch rukken everzwijnen steeds verder op: “We hebben geen flauw idee met hoeveel ze zijn”
    PREMIUM
    41

    Meer dan 3.000 stuks geschoten in een jaar en toch rukken everzwij­nen steeds verder op: “We hebben geen flauw idee met hoeveel ze zijn”

    Jaar na jaar worden in Vlaanderen steeds meer everzwijnen geschoten door jagers, vorig jaar waren het er een goeie 3.000. Maar wie denkt dat dit fataal nieuws is voor de soort die pas in 2006 zijn herintrede deed in onze contreien, heeft het helemaal mis. Sterker nog, het stijgende afschot wijst net op een toename van het aantal wilde zwijnen in onze bossen, op onze akkers en – helaas ook – in onze dorpskernen. “Met hoeveel ze zijn, weten we niet”, erkent Jolien Wevers, sinds twee jaar Vlaams everzwijncoördinator. Maar waar zitten ze al? En hoe ver kunnen ze nog oprukken?