Hollywoodlegende Harrison Ford krijgt ere-Gouden Palm in Cannes

Voor de vertoning van zijn vijfde Indiana Jones-film op het Filmfestival van Cannes heeft de Amerikaanse acteur Harrison Ford er een ere-Gouden Palm voor zijn carrière in ontvangst mogen nemen. De 80-jarige acteur was duidelijk verrast door de erkenning die hem te beurt viel.

"Ik ben diep geraakt door deze onderscheiding", reageerde een ontroerde Harrison Ford nadat hij zijn ere-Gouden Palm in ontvangst had genomen. Het Filmfestival van Cannes had aangekondigd dat een "uitzonderlijke huldiging" zou gebracht worden aan Ford, maar had daarbij geen verdere details gegeven. 

Harrison Ford is een ware legende in Hollywood. Hij vertolkte er tal van rollen, gaande van Han Solo in de "Star Wars"-saga tot "Blade Runner". Sinds 1981 speelt hij ook de beroemde archeoloog met hoed en zweep in de eerste film in de reeks "Indiana Jones". Dit jaar schittert hij in de vijfde film uit die reeks: "Indiana Jones and the Dial of Destiny".

Aan het begin van het filmfestival in de Zuid-Franse badstad kreeg ook de 78-jarige Michael Douglas al een ere-Palm. Eerdere laureaten zijn Tom Cruise, Alain Delon, Jodie Foster en Forest Whitaker.

BEKIJK - "Door de muziek alleen al word je teruggekatapulteerd in de tijd", zegt Lieven Van Gils na de wereldpremière van de vijfde Indiana Jones-film vanuit Cannes:

Videospeler inladen...

"Harrison Ford is met heel veel egards en heel veel respect ontvangen op het Filmfestival van Cannes. Ze zijn hier in Cannes heel blij dat de acteur zijn laatste film uit de iconische reeks Indiana Jones aan de wereld komt voorstellen", legt Lieven Van Gils uit vanuit Cannes.

Lieven Van Gils vindt de vijfde film uit de reeks een goede film. "Ik had het gevoel dat ik als een jonge snotneus met een korte broek in de bioscoop zat. Toen de vertoning gedaan was, was ik droevig en blij tegelijkertijd.  Het was alsof mijn kindertijd daar werd ingeblikt en mijn jeugd was afgelopen. De film is een knap en mooi afscheid van een iconische reeks", besluit Van Gils.

BEKIJK - "Voor Harrison Ford is deze vijfde film hoe dan ook de laatste. Hij hangt zijn hoed en zweep definitief aan de haak", legt Xavier Taveirne uit in "Laat":

Videospeler inladen...

BEKIJK - Diep ontroerde Harrison Ford ontvangt ere-Gouden Palm:

Videospeler inladen...

Meest gelezen