© atv

Twee dode pups aangetroffen bij Happy Doggy in Boechout, politie neemt tien andere honden in beslag

De politie heeft vrijdag tien honden in beslag genomen bij huisdierenwinkel en kennel Happy Doggy in Boechout. Dat meldt dierenrechtenorganisatie Gaia en wordt bevestigd door de politiezone Minos.

Louis Lambrechts

“We hebben een oproep gekregen en zijn ter plaatse gegaan”, aldus de politie. “Er werden twee dode pups aangetroffen. We hebben daarnaast een teef en negen pups meegenomen. Die zijn overgebracht naar het Blauwe Kruis van Wommelgem.”

Volgens Gaia gaat het om een moederdier dat nog maar in april van dit jaar hoogzwanger was geïmporteerd uit Hongarije, een teckel en haar pups. “Nog twee andere puppy’s waren aan het sterven”, zegt Gaia. “De kans is zeer groot dat deze puppy’s het niet gaan halen.”

Voorzitter Michel Vandenbosch hamert erop dat het niet de eerste keer is dat er wanpraktijken bij Happy Doggy aan het licht komen. “Amper drie weken geleden werden ook al dieren in beslag genomen door PZ Minos, toen met zes dode puppy’s”, aldus Vandenbosch. “We zijn nog geen maand verder en het is alweer prijs.”

Gaia roept Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts op om de erkenning van Happy Doggy zo snel mogelijk in te trekken. Of de twee dossiers zullen worden samengevoegd, is een beslissing van het parket en de onderzoeksrechter.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER