Archiefbeeld ter illustratie.

Twee puppy's dood en tien honden in beslag genomen: politie valt tweede keer binnen bij kennel in Boechout

De lokale politie MINOS heeft tien honden in beslag genomen bij huisdierenwinkel en kennel Happy Doggy in Boechout. Bij aankomst stelden agenten vast dat al twee puppy's overleden waren. "We zijn er al vaker ter plaatse moeten gaan", vertelt Jessy Spoelders van politiezone MINOS. 

Tien honden zijn in beslag genomen bij de kennel Happy Doggy in Boechout. "We zijn ter plaatse gegaan nadat we een oproep binnengekregen hadden over een gestorven puppy. Onze agenten hebben uiteindelijk negen puppy's en een teefje meegenomen en overgebracht naar het Blauwe Kruis in Wommelgem. Over de toestand van die tien dieren kan ik momenteel niets zeggen", vertelt woordvoerder Jessy Spoelders van politiezone MINOS. 

Exact een week geleden vielen het Antwerpse parket en de Antwerpse politie ook al binnen bij dezelfde zaak. Dat gebeurde in het kader van een gerechtelijk onderzoek. Twee jaar geleden werden de zaakvoerders al eens veroordeeld voor inbreuken op de dierenwelzijnswet. Toen oordeelde de rechter dat ze een hond met duidelijke ziektesymptomen als gezond hadden verkocht en te veel puppy's importeerden uit Oost-Europa, terwijl ze zelf te weinig honden kweekten. 

Meest gelezen