Kasteel Terbiest in Sint-Truiden.  / Kasteel van Evergem.
Volledig scherm
PREMIUM
Kasteel Terbiest in Sint-Truiden. / Kasteel van Evergem. © Karolien Coenen / Dominique Van Wijnsberghe

EXCLUSIEF. Kastelen, gigantische domeinen en peperdure villa’s: waarom gemeenschapsonderwijs grootste vastgoedeigenaar van het land is en toch meer geld vraagt

Het gemeenschapsonderwijs (GO!) is een van de grootste vastgoedeigenaars van het land. Terwijl GO! aan de lopende band gemeenteschooltjes overneemt - en zo vele ouders tegen de borst stoot - zit het op een gigantisch vastgoedimperium van meer dan 13 miljoen vierkante meter. En toch hebben ze meer geld nodig van de overheid. Welke kastelen en luxueuze villa’s zijn eigendom van het gemeenschapsonderwijs? En waarom vragen ze toch meer geld?

25 reacties

  • sven gijsels

    11 maanden geleden
    Moeten zij dan ook leegstandtaks betalen of word alleen de gewone burger gepest ?
  • Leonarda Van Opbroecke

    11 maanden geleden
    België moet dringend geannexeerd worden om de bevolking te redden. Alles wordt hier uitgebuit door de 6 regeringen. Is het normaal in een Europees land dat er lange wachtlijsten zijn voor scholen, huisartsen, tandartsen, medische specialisten, enz, enz. Ook hier weer krijgen we de achterzijde van het plaatje te zien. Geld en hebzucht.
  • Gino Denil

    11 maanden geleden
    Hoe ver is het weer uit zijn context getrokken. Die vervallen kastelen en dure villa's hebben ze niet nodig. Maar alleen al door de schoolgebouwen hebben ze een enorm vastgoedbezit. Alhoewel liberalen die natuurlijk liever goedkoop zouden verkopen en duur terug huren.
  • Dirk Peeters

    11 maanden geleden
    Waarom? Antwoord: ze vullen gewoon hun zakken net zoals de politieke partijen, vakbonden, kerken, belangengroeperingen, en ga zo maar door. Het geld groeit in Belgie aan de bomen en moet gewoon geplukt en verspild worden.
  • marc rooms

    11 maanden geleden
    Omdat er een of andere ambtenaar of politieker geld aan verdient