Lagarde hint op verdere renteverhogingen: “We moeten dapper zijn en al het nodige doen om de inflatie naar 2 procent te krijgen”

Christine Lagarde, voorzitter van de Europese Centrale Bank (ECB), merkte in een interview met de Spaanse tv-zender TVE op dat de monetaire instelling alles in het werk moet stellen om de inflatie verder te doen zakken. “We beginnen het effect van de maatregelen te zien, maar we hebben nog steeds duurzaam hoge rentetarieven nodig”, klonk het.

Waarom is dit belangrijk?

De ECB is sinds de zomer van 2022 bezig met de rente te verhogen. Bedoeling is om de inflatie terug te brengen tot 2 procent (op de middellange termijn).

In het nieuws: In een interview met TVE zei Lagarde dat de verstrakkende beleidsmaatregelen van de ECB hun effect beginnen te hebben, maar dat er nog meer ingrepen nodig zijn.

  • "We mogen onze doelstelling niet uit het oog verliezen. We moeten dan ook alles in het werk stellen om die te bereiken", aldus de voorzitter van de ECB. "We zullen alle nodige maatregelen nemen om de inflatie te doen zakken tot 2 procent. Daar bestaat geen twijfel over." De inflatie in de eurozone bedroeg vorige
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer