Kevin Verbeek van Bee-Happy.
Volledig scherm
PREMIUM
Kevin Verbeek van Bee-Happy. © Dries Laget / ID/ Marc Gysens

Opmars Aziatische hoornaar niet meer te stuiten in Vlaanderen: "Kwestie van tijd voor er doden vallen”

We raken niet meer verlost van de Aziatische hoornaar. Meer zelfs: de komende zomer zal in het teken staan van de grote wesp, die aan een niet te stuiten opmars in Vlaanderen bezig is. Wat kunnen we doen? En wat als je gestoken wordt? Wespen- en hoornaarverdelger Kevin Verbeek geeft advies.

49 reacties

  • Patrick Moorthamer

    8 maanden geleden
    Als de Europese gemeenschap dit niet gezamenlijk aanpak gaat er helemaal niets gebeuren, de politici moeten in actie schieten en niet aan de burger overlaten!
  • Tony Pauwels

    8 maanden geleden
    Het importeren van een exoot in een bestaande biotoop is nooit een goed idee. En de mens doet niets anders door van de wereld één dorp te maken.
  • dave hosten

    8 maanden geleden
    En als nest in huis zit, moet je zelf betalen om nest te laten weghalen. Als in struik is gemeente. Sommigen bellen niet meer omdat het teveel kost met alle gevolgen van dien...
  • ivo simons

    8 maanden geleden
    Bestaat er dan geen afdoend product om dat ongedierte uit te roeien?
  • PETER PERMENTIER

    8 maanden geleden
    Als we nu terug een strenge winter zouden krijgen met enkele nachten van - 15 tot -20°C dan zou het kunnen dat we van de Aziatische hoornaar wat verlost zijn, voor de buxus mot mogen we het vergeten die komt uit een streek waar het nu nog tot -30°C is in de winter dat diertje is super sterk, maar we blijven buitenlandse planten importers, in de potten zitten de eitjes en onze huiskamer temperatuur en warmer buiten temperaturen kunnen ze gewoon verder voortplanten zo met de dungu mug of zika mug