Alexia Bertrand.
Volledig scherm
PREMIUM
Alexia Bertrand. © ANP / ANP XTRA / Photo News

Staatssecretaris Bertrand spreekt straffe taal tegen banken: “Wat nu gebeurt, is te gek voor woorden”

Na minister Van Peteghem (CD&V) vergroot ook staatssecretaris voor Begroting en Consumentenzaken Alexia Bertrand (Open Vld) de druk op de banken om de spaarrente te verhogen. “Ik begrijp de vragen waar de spaarders mee zitten, ik stel me dezelfde vragen.” Met welke maatregelen dreigt ze? Hoeveel tijd geeft ze de banken nog? En wat kan de overheid zelf doen om de concurrentie aan te zwengelen?

51 reacties

  • Nelly Schelfthout

    11 maanden geleden
    Als de rente omhoog gaat is er minder geld voor de riante lonen/bonus/ontslagpremie van de CEO en andere directeuren. De vorige die 10j geleden Dexia om zeep hielp kreeg ook nog miljoenen als afscheidscadeau.
  • jan geens

    11 maanden geleden
    @Gino Denil. Een centrale bank is tegenwoordig de marionet van de failliete overheden . Zij horen eigenlijk zelfstandig te reguleren. De problemen die we zien zijn het gevolg van reguleringen als gevolg van een staat die drukt ipv echte beslissingen te nemen. Probeer het thuis ook eens , iedereen te vriend houden door meer uit te geven dan je hebt , ik weet waar je dan eindigt , en krijg je een geldpers is het einde helemaal zoek.
  • Marnix Van R.

    11 maanden geleden
    Dat Mevr Betrand dan het voorbeeld heeft met de Bank Van Breda!
  • Nathalie Casaert

    11 maanden geleden
    Kunnen wij onze zuurverdiende spaarcenten dan niet zelf parkeren bij de Europese Centrale Bank ? Zou toch een hele rompslomp vermijden en WIJ krijgen dan eerlijke rente op ons rekening.
  • leopold van heurck

    11 maanden geleden
    Dat noemen ze straffe taal.