Oekraïense soldaten vuren een kanon af bij Bachmoet.  (15/05/23)
Volledig scherm
Oekraïense soldaten vuren een kanon af bij Bachmoet. (15/05/23) © AP

Russische luchtaanval op Kiev terwijl Oekraïens leger verder oprukt bij Bachmoet

UpdateOekraïne heeft naar eigen zeggen vrijdag opnieuw succesvolle tegenaanvallen gelanceerd rond de felbevochten oostelijke stad Bachmoet. Eerder op de dag waren er ook explosies te horen in de bezette havenstad Marioepol. Vannacht sloegen de Russen echter terug met een luchtaanval op hoofdstad Kiev.

15 reacties

  • Henri Brand

    11 maanden geleden
    Ik wil altijd graag iets leren. Meneer Baeyens, kunt u aub meer informatie verschaffen over de bombardementen van Rusland op Servie? Ik wil u steunen in uw poging om zulk een bombardement te vervolgen, maar ik kan niets vinden op het internet. Mvg,
  • Marc Baeyens

    11 maanden geleden
    Poetin doet wat hij in Servië ook al deed, woongebieden bombarderen om massaal onschuldige burgers te vermoorden. Dat moet aangeklaagd worden als misdaad tegen de mensheid.
  • Evan De Jongh

    11 maanden geleden
    De mensen die constant klagen over "main stream media" moeten eens denken van waar zij hun nieuws halen en of deze wel geloofwaardig zijn. Voor zover ik weet heeft de msm nooit gezegd dat Oekraïne aan het winnen is. Welke bronnen moeten we dan geloven, Russia Today, telegram kanaal van Kremlin?
  • David Lievens

    11 maanden geleden
    Frans Peeters, de Krim is niet onafhankelijk, maar geannexeerd door Rusland. De Krim streefde nooit naar onafhankelijkheid. Taiwan heeft dat altijd gedaan. Uw vergelijking klopt dus langs geen kanten.
  • Jeanine Lierman

    11 maanden geleden
    Stuur oud-kolonel Houben. Hij zal met zijn analyses de oplossing vinden.