VIDEO. Waar voetbalsprookje: Sheffield met ‘een van de grootste comebacks ooit’ naar finale Engelse play-offs

Een waar voetbalsprookje in Engeland. Sheffield Wednesday heeft na een bizarre comeback een ticket voor de finale van de play-offs naar de Championship, de Engelse tweede klasse, afgedwongen. Nadat de ploeg in de heenwedstrijd met 4-0 had verloren van Peterborough geloofde bijna niemand meer in een goede afloop. In eigen huis zorgde Sheffield echter voor een geweldige prestatie.

De Telegraaf

Na een vroege openingstreffer kwam de ploeg van Darren Moore halverwege de tweede helft op een 2-0 voorsprong. Daarna begon de hoop te groeien. Kon het dan toch nog? Het antwoord was ja. In de achtste minuut van de blessuretijd (!) dwong de thuisploeg een sensationele verlenging af.

In die verlenging leek Sheffield alsnog de deksel op de neus te krijgen toen Peterborough scoorde: 4-1. Toch was het ook nu nog niet gedaan. De thuisploeg toonde wederom een flinke dosis veerkracht en zeven minuten na de tegengoal werd het 5-1.En dus moesten strafschoppen de beslissing brengen. Hierin hield Sheffield het hoofd koel. Nadat de overwinning een feit was, barstte er een gigantisch feest los op het veld. Supporters stormden de grasmat op om de ongekende zege te vieren.

Sheffield strijdt volgende week op Wembley voor een plekje op het tweede Engelse niveau tegen Barnsley of Bolton Wanderers.