Hondje vergiftigd tijdens dagelijkse wandeling

© ggr

Arlette Decerf uit de Kapeldreef in Holsbeek gaat elke dag twee keer wandelen met haar hond Joyca. Vorige week liep het grondig mis. Joyca werd ziek en na een bezoek aan de dierenarts bleek haar hond onderweg iets giftigs gegeten te hebben. Gelukkig liep het nog goed af. Voorlopig lijkt het een eenmalig geval te zijn.

Guido Govaerts

Jarenlang kon Arlette rustig gaan wandelen met haar hond in de buurt van haar huis. Tot vorige week. Toen bleek haar hond Joyca onderweg iets opgegeten te hebben dat toxisch is. Gelukkig waren zij en hun dierenarts er tijdig bij om in te grijpen. Na een operatie is de hond goed op weg om het te halen ondanks die vergiftiging.

“Wie legt er nu vergif langs de zijkant van de weg?” vraagt Roger Frooninckx zich af. Hij heeft nooit vermoed dat hun hond Joyca tijdens een wandeling in de buurt van zijn woning op de Chartreuzenberg in Holsbeek iets verkeerd zou kunnen eten. “Ik wil iedereen die in deze omgeving met zijn hond wandelt, verwittigen over wat wij meemaakten. Ik raad hen aan goed op te letten als zij met hun hond rondwandelen”, zegt Roger Frooninckx.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen