© EPA-EFE

VIDEO. Theo Bongonda loodst Cadiz voorbij Valladolid in Spaanse degradatietopper

Ex-Genkie Theo Bongonda (Cadiz) was vrijdagavond goed voor twee doelpunten in de degradatietopper tegen Real Valladolid (2-0). Met deze gouden driepunter pakt Cadiz een cruciale zege in de strijd om het behoud in La Liga.

Arno Schepers

In tien dolle minuten knalde Bongonda misschien wel zijn twee belangrijkste doelpunten ooit tegen de netten. Zijn eerste doelpunt in minuut 69 was een pareltje. Met een knal van buiten de baklijn liet hij de bezoekende doelman kansloos. Zeven minuten later legde hij vanop de stip de eindstand vast: 2-0. Cadiz, momenteel veertiende, staat met nog één match te spelen vier punten voor op Getafe (34ptn.), dat als 18e met nog twee wedstrijden te spelen op een degradatieplek staat.