© Jan Van der Perre

Drie agenten gewond nadat ongeval met brommer ontaardt in vechtpartij

Antwerpen-Noord -

Drie agenten zijn vrijdagavond lichtgewond geraakt bij een vechtpartij die ontstond uit een verkeersongeval. De daders – twee broers – zijn opgepakt en naar de cel gebracht.

debn

In de Lange Beeldekensstraat reed een camionette achteruit op een bromfietser, waarna enig tumult ontstond. Daarop kwam een ploeg van Politie Zone Antwerpen ter plaatse en leken de gemoederen aanvankelijk te bedaren. Maar toen twee broers van de passagier van de bromfiets ter plekke kwamen met het verzekeringsbewijs, geraakte de situatie opnieuw verhit.

Eén van de broers sloeg een agent in het gezicht, waarna die wegliep. De andere broer gooide zijn gsm-toestel richting een inspecteur van het snelleresponsteam en vluchtte ook weg. De politie kon de beide heren enkele meters verder inrekenen. Daarop riepen de broers enkele (doods)bedreigingen richting de agenten en de tegenpartij van het ongeval.

Bij het overbrengen naar het cellencomplex, vervolgens, probeerden de twee heren de politiecombi te beschadigen. Tot slot merkte de politie ook nog een zakmes op bij één van de broers. De twee kregen voor dit alles de nodige pv’s en werden bestuurlijk aangehouden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners