Nieuwe roltrap in Hasselts station verliest metalen platen

© Sven Dillen

Hasselt -

De nieuwe roltrap in het station van Hasselt die naar het stationsplein leidt, is zaterdag in panne gevallen. Drie metalen zijpanelen kwamen los terwijl er mensen op de roltrap stonden. Er vielen geen zwaargewonden.

Het incident gebeurde rond 17.30 uur, op een druk moment. Om nog onduidelijke reden kwam een paneel los, dat vervolgens twee andere panelen mee los sleurde. Een van de metalen panelen schampte een reiziger die op de roltrap stond. De reiziger bezeerde zicht lichtjes, maar de hulpdiensten moesten niet worden opgeroepen. Doordat de noodstop werd ingedrukt bleef erger uit. “Het stationspersoneel en de veiligheidsmensen van Securail waren onmiddellijk ter plaatse”, zegt NMBS-woordvoerder Bart Crols.

De bewuste roltrap werd nog maar anderhalf jaar geleden geplaatst en kwam er om de eindeloze reeks pannes die de oude roltrap plaagde op te lossen. “De roltrap is nu stilgelegd in afwachting van nazicht en een zo spoedig mogelijke, maar veilige heropstart. De constructeur van de roltrap wordt ook gecontacteerd.” Bart Crols benadrukt dat de NMBS dit voorval betreurt. “We zullen de oorzaak grondig onderzoeken om dergelijke situaties in de toekomst te vermijden en de roltrap volledig veilig te laten functioneren.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen