© REUTERS

Bayern München heeft last van titelkoorts en verliest van RB Leipzig, Borussia Dortmund kan over Rekordmeister springen

De titelambities van Bayern München hebben een flinke knauw gekregen. In eigen huis ging de Rekordmeister namelijk met 1-3 de boot in tegen Red Bull Leipzig, de nummer drie in de stand. Borussia Dortmund kan zondag zo over Bayern wippen met nog een speeldag te gaan.

Bayern kwam in de 25ste minuut op voorsprong via Serge Gnabry en behield die voorsprong tot de 64ste minuut. Dan maakte Konrad Laimer echter gelijk en wam RB Leipzig steeds beter in de wedstrijd.

In de slotfase ging het mis voor de thuisploeg: Christopher Nkunku en Dominik Szoboszlai scoorden beiden vanaf elf meter. Nog voordat het laatste fluitsignaal had geklonken, stroomde de Allianz Arena leeg.

Met nog één wedstrijd te gaan heeft Borussia Dortmund, dat een punt minder telt en nog een wedstrijd te goed heeft, nu de beste papieren voor de landstitel. Dortmund speelt zondag nog uit tegen Augsburg. De concurrent van Bayern sluit volgend weekend af met een thuiswedstrijd tegen Mainz. Bayern speelt op de laatste speeldag uit bij FC Keulen.