© REUTERS

Trossard onderuit met Arsenal, Kevin De Bruyne kroont zich met Man. City tot landskampioen

Manchester City heeft kunnen profiteren van een misstap van Arsenal. De Gunners verloren zaterdagavond met 1-0 op het veld van Forest en zo heeft Man. City, dat zondag pas in actie komt tegen Chelsea, de vijfde titel in zes jaar beet.

as/mvh

Met Leandro Trossard in de basis was Arsenal zeker niet de mindere ploeg, maar de Gunners kwamen maar niet tot scoren. Integendeel, het was Forrest dat halfweg de eerste helft op voorsprong kwam. Taiwo Awoniyi (ex-Moeskroen en Gent) rondde een counter fraai af.

Arsenal trok met een 1-0-achterstand richting kleedkamers en moest dringend bezinnen.

Ook in de tweede helft kwam Arsenal maar niet tot scoren. Mikel Arteta was de wanhoop nabij en ging aan het wisselen. Zo haalde hij ook Leandro Trossard in de 70ste minuut naar de kant.

Maar ook de vele wissels konden het tij niet meer keren. Arsenal stond bij een heel seizoen lang op de eerste plaats, maar ziet Manchester City nu toch landskampioen worden.

Voor de Citizens is het de negende titel uit haar geschiedenis, de vierde in vijf jaar onder het bewind van Pep Guardiola.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Drie op een rij voor City

De Citizens kunnen zo de negende landstitel uit de clubgeschiedenis vieren, de vijfde in zes jaar onder het bewind van Pep Guardiola en de derde opeenvolgende triomf in de Premier League. Voor de Spaanse succescoach is het dan weer zijn elfde titel in vijftien seizoen.

Opvallend: Man City is nog maar de vijfde club ooit die erin slaagt om in zich in drie opeenvolgende seizoenen tot landskampioen te kronen. Huddersfield Town, Arsenal, Liverpool en Manchester United gingen City voor.

Wat trainers betreft, slaagden enkel Sir Alex Ferguson en Pep Guardiola daarin. De Spanjaard is daarmee overigens niet aan zijn proefstuk toe: ook in La Liga en de Bundesliga speelde hij drie keer op rij kampioen.

Manchester City kan de komende weken nog twee prijzen veroveren. Het speelt nog de finale van de Champions League (op 10 juni tegen Inter) en de finale van de FA Cup (op 3 juni tegen Manchester United).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer