Is een hoogrentende termijnrekening enkel voor de vermogende spaarders?

Momenteel telt ons land verschillende termijnrekeningen die meer geld in het laatje brengen dan het beste spaarboekje. Al zijn niet al die spaarformules voor iedereen beschikbaar. In sommige gevallen moet je minstens 100.000 euro opzij kunnen zetten.

Waarom is dit belangrijk?

Door je geld op een termijnrekening te parkeren, klik je je spaarkapitaal voor een bepaalde periode vast, gaande van enkele maanden tot tien jaar. In theorie krijg je een hogere vergoeding als je je kapitaal vastzet voor een langere periode, maar dat is niet altijd het geval.

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er zich afspeelt in de financiële wereld? Niels Saelens, een journalist met een passie voor financiën, volgt alles op de voet op. Via deze link kan je je inschrijven op zijn wekelijkse nieuwsbrief.


In het nieuws: De kwartaalcijfers van KBC tonen aan dat er het voorbije kwartaal zo'n 6 miljard euro is bijgekomen op de termijnrekeningen van de Belgische grootbank. Ter vergelijking: tijdens diezelfde periode zijn de deposito's op de spaar

Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer