Volodymyr Zelensky.
Volledig scherm
Volodymyr Zelensky. © AFP

Zelensky leek verlies van Bachmoet toe te geven, maar Oekraïne zou stad “gedeeltelijk omsingeld” hebben: “Bachmoet zit enkel nog in ons hart”

UPDATEOekraïne zegt de stad Bachmoet “gedeeltelijk omsingeld” te hebben, nadat Rusland een dag eerder claimde de controle over de stad overgenomen te hebben. Het leger meldt een recente doorbraak van zijn strijdkrachten op de flanken ten noorden en zuiden van de stad. Zelensky leek vanmorgen nog toe te geven dat Bachmoet niet langer in Oekraïense handen is. “Bachmoet zit enkel nog in ons hart”, zei hij tijdens de G7-top in Japan. Later ontkende zijn woordvoerder dat Zelensky verklaard heeft dat de stad gevallen is.

29 reacties

  • Arne Van Gheluwe

    11 maanden geleden
    Bachmoet is voor Oekraïne wat Oekraïne voor Europa is. Eens voorbij Bachmoet kan Rusland doorbreken in Oekraïne. Eens voorbij Oekraïne...
  • Tim Emmers

    11 maanden geleden
    Hendrik somers dat gelooft u toch zelf niet?
  • Dirk Delaere

    11 maanden geleden
    Chris Ulrechts, wat bedoel je met "alternatieve media"? Radio Moskou, Russia 24? Betaald het goed zo een job als russische bot?
  • Anne Jacobs

    11 maanden geleden
    Zelenski is een groot man, ik heb heel veel respect voor hem. Het is zo'n klein land tegenover Rusland, hij heeft zich de naden uit de mouwen gewerkt. Tijd dat US en Europa hem eens deftig bijschiet, waar blijft die helpende hand?
  • eric Lejeune

    11 maanden geleden
    Nu nog vliegtuigen leveren terugal kassa kassa.