© BELGA

Titelmatch op de Bosuil: winnen tegen Union en Antwerp is kampioen, dit zijn alle andere scenario’s

Antwerp kampioen? Het verloor zondag met 2-0 op Club Brugge, maar titelconcurrenten Genk en Union bleven later steken op 1-1. Daardoor kan het volgende week al zover zijn.

tsfn, yala

Het is simpel voor Antwerp: volgende zondag (aftrap om 13u30) in het eigen Bosuilstadion winnen tegen Union en de titel is een feit. Het resultaat van de andere wedstrijd tussen Club Brugge en Genk (aftrap om 18u30) maakt dan zelfs niet meer uit.

Bij een nieuwe nederlaag of gelijkspel zal het aankomen op de slotspeeldag. Zowel Union als Genk kan sowieso volgende week nog geen kampioen worden, enkel Antwerp.

-Als Antwerp volgende week gelijk speelt tegen Union en op de slotspeeldag (1) wint in Genk OF (2) gelijk speelt in Genk terwijl Union niet wint van Club Brugge OF (3) verliest van Genk op voorwaarde dat Genk volgende week niet wint van Club Brugge én Union op de slotspeeldag verliest van Club Brugge

-Als het volgende week verliest van Union en op de slotspeeldag wint van Genk terwijl Union verliest van Club Brugge

De huidige stand:

1. Antwerp (45 ptn)

2. *Union (45)

3. *Racing Genk (42)

4. *Club Brugge (33)

* Bij deze ploegen werd het puntentotaal na de halvering afgerond naar boven. Antwerp is dus altijd in het voordeel bij een gelijke stand.

LEES OOK:

Dan toch niet onklopbaar: ondermaats Antwerp gaat ten onder in Brugge

Clash tussen Genk en Union krijgt geen winnaar, Antwerp blijft leider

Wanneer is Union kampioen?

-Als het volgende week wint van Antwerp en op de slotspeeldag (1) minstens een punt pakt tegen Club Brugge OF (2) verliest terwijl Antwerp niet wint in Genk én Genk geen zes op zes pakt tegen Club Brugge en Antwerp

-Als het volgende week gelijk speelt tegen Antwerp en op de slotspeeldag (1) wint van Club Brugge terwijl Antwerp niet wint van Genk OF (2) gelijkspeelt tegen Club Brugge terwijl Antwerp verliest van Genk, op voorwaarde dat Genk volgende week niet wint van Club Brugge

Wanneer is Genk kampioen?

-Als het volgende week wint van Club Brugge én op de slotspeeldag ook Antwerp klopt én Antwerp volgende week niet van Union wint. Bij een gelijkspel in Antwerp-Union mag Union op de slotspeeldag niet winnen van Club Brugge, bij een zege voor Union in Antwerp volgende week moet Genk hopen dat Club Brugge wint bij Union.