Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Rusland wil dat Polen grondgebied teruggeeft dat het na WOII “heeft ontvangen” en eist 700 miljard euro “voor wederopbouw van het land”

Rusland wil dat Polen grondgebied teruggeeft dat het na WOII “heeft ontvangen”. “Polen moet worden gestraft voor het verraden van de historische herinnering aan de bevrijding van het land”, dat zegt de Russische parlementsvoorzitter Vjatsjeslav Volodin die ook nog eens 750 miljard dollar van Polen wil opeisen om “de investeringen in het land na de oorlog te compenseren”.

72 reacties

  • Danny Govaerts

    11 maanden geleden
    Die gast denkt al dat Rusland de oude Sovjet-unie is. Dat is wel wat de originele inzet van Poetin was om de oorlog in Oekraïne te beginnen. Snel even Oekraïne inlijven en dan Polen binnen vallen. Is hem dat even tegen gevallen. Oorlogs criminelen zijn het intussen. Heel de vriendjes club van Poetin.
  • Paul Heyligen

    11 maanden geleden
    Bij elke reactie van de russen moet je meer en meer gaan denken dat het kremlin een kinderopvang is of misschien een kleuterschool.
  • Bruno Verhofstede

    11 maanden geleden
    En hoeveel gaat Rusland betalen voor de executie van 22.000 Poolse officieren en intellectuelen in Katyn op 5 maart 1940 ?
  • Eric Van de Wynkele

    11 maanden geleden
    Misschien kunnen de Russen het goede voorbeeld geven en beginnen met Kaliningrad terug te geven aan Duitsland alsook een grote landstrook aan Finland die hun werd ontnomen na WO 2.
  • Wilfried DE HERT

    11 maanden geleden
    Ik meende te weten dat de Sovjet Unie land heeft ingepikt van Polen en niet andersom of hoe men geschiedenis vervalst in zijn voordeel .