Senaats­voor­zit­ster D'Hose (Open Vld) wil voor zomer akkoord over afschaf­fing van Senaat: “De kiezer moet zich hierover kunnen uitspreken in 2024”

Senaatsvoorzitter Stephanie D’Hose (Open Vld) wil voor de zomer nog een akkoord sluiten om de Senaat definitief op te doeken. Uit contacten met de verschillende fracties leert ze dat hierover veel eensgezindheid bestaat, zei D’Hose bij VTM Nieuws. “We moeten gaan voor een slanke overheid waarbij de Senaat geen rol meer speelt, maar ik kan de Senaat niet met één handtekening afschaffen.”

70 reacties

  • Davy Van gool

    11 maanden geleden
    Wat stemmen ronselen voor de verkiezingen en dan hoor je er nooit nog iet van.de mensen nog wat beliegen en bedriegen dat kunnen ze goed.
  • Jan Verheyen

    11 maanden geleden
    Al gesteld dat de partijen nog deze legislatuur een akkoord bereiken om na de verkiezingen van 2024 de grondwet te herzien dan zal de senaat gegarandeerd nog de hele volgende legislatuur bestaan. Ze moeten toch voldoende tijd krijgen om een ander vehikel in het leven te roepen om uitgerangeerde politici ergens te parkeren met een mooie vergoeding zeker. Of het moet zijn dat ze nu al zeker zijn van een vetbetaalde stoel in Somers zijn grote regio's.
  • Jacques COLLIN

    11 maanden geleden
    Een Senaat kan bijzonder nuttig zijn als men haar de juiste bevoegdheden teruggeeft en met de gepaste leden bemant. Een laatste beoordeling van nieuwe wetten door een reeks " wijzen" kan niet anders dan voordelig zijn.
  • Daniel Ponnet

    11 maanden geleden
    Gaan ze nu in eigen vel snijden ? Ik dacht van niet
  • Jos Van De Plas

    11 maanden geleden
    Nu, net voor de verkiezingen hoe geloofwaardig. Verkiezingen zijn iets anders dan uitdelen van goody bags. Kiezers evolueren mee met de tijd de jaren dat men iemand kon blij maken met een dode mus zijn voorbij.