Ursula von der Leyen tijdens een persconferentie op de G7 in Japan
Volledig scherm
Ursula von der Leyen tijdens een persconferentie op de G7 in Japan © AFP

Von der Leyen: “EU heeft bewijzen van omzeiling sancties via China”

Verscheidene firma’s die in China ingeschreven zijn, zijn volgens de voorzitster van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, betrokken bij het omzeilen van de sancties tegen Rusland. We hebben “duidelijke bewijzen” dat “een achttal bedrijven” via derde landen goederen uit de Europese Unie die onder de sancties vallen, rechtstreeks aan Rusland leveren, zei von der Leyen aan de Duitse tv-zender ‘ZDF’ in de rand van de topbijeenkomst van de G7 in Japan.

26 reacties

  • Karel Peeters

    11 maanden geleden
    Deze dame verrijkt enkel zichzelf en haar partner. Ze is ontslagen als minister van defensie voor haar incompetente leiding en wordt dan maar op de troon gezet als machtige EU politieker zoals zovele afgedankte politiekers. Waar gaan we in godsnaam naartoe ?
  • Henri Demeer

    11 maanden geleden
    Aan iedere wet wordt er doelbewust een achterpoortje gelaten dit om een bepaalde caste verder te laten verrijken .
  • Thomas Den Wilde

    11 maanden geleden
    Madammeke misschien vergeten dat China niet meespeelt aan sancties tegen de Russen?
  • Luc Bouten

    11 maanden geleden
    Europa gaat dat.. gaat dit.. maar denk je nu echt dat Rusland, China, India en zelfs de VS zich daar iets van aantrekken!! Ik hoop dat we straks niet het ( oorlogs)speelplein worden van die mannen..
  • Ives Ameel

    11 maanden geleden
    God wees geprezen ze hebben het licht gezien, het is verdorie al jaren dan China het Westen op alle manier aan het inpalmen is maar ja ginder is het goedkoop en mogen ze zoveel sjoemelen en uitbuiten als ze willen.