Raoul Hedebouw
Volledig scherm
PREMIUM
Raoul Hedebouw © Jelle Vermeersch

Raoul Hedebouw: “Wat we écht zouden moeten doen, is gewoon elke dag stoppen met werken om 15 uur”

Zijn partij doet het steeds beter in de peilingen, maar wie ís PVDA-voorzitter Raoul Hedebouw (45) eigenlijk? Een man met een plan, zoveel was al duidelijk. Maar evengoed: iemand met onzekerheden en angsten. “Ik heb lang getwijfeld of ik wel kinderen wou. Tot ik op zeker ogenblik besefte dat de enige reden waarom ik ze niet wou angst was.”

  1. INTERVIEW. Boris Van Severen over Frances Lefebure: “Ik word nog elke dag verliefd op haar. En ik moet er niet eens moeite voor doen”
    PREMIUM
    BV

    INTERVIEW. Boris Van Severen over Frances Lefebure: “Ik word nog elke dag verliefd op haar. En ik moet er niet eens moeite voor doen”

    Wie is de mens achter de bekende kop? En welke vragen heb je nodig om dat te ontrafelen? Psychiater Dirk De Wachter kraakte de code en ontwikkelde voor ons de ultieme vragen waarmee je werkelijk iedereen kan doorgronden. Deze week: Boris Van Severen (34). Dik drie jaar geleden vond hij de liefde bij Frances Lefebure en maakte hij een gruwelijk moeilijke beslissing. Het bleek de beste ooit. “Ik heb me gefaald gevoeld, maar ik had geen keuze. Ik wou niet meer liegen tegen mezelf.”
  2. Bart De Wever (N-VA) op verkiezingscongres: “Gedaan met Vivaldi, gedaan met hardwerkende Vlaming uit te persen en uit te lachen”

    Bart De Wever (N-VA) op verkie­zings­con­gres: “Gedaan met Vivaldi, gedaan met hardwerken­de Vlaming uit te persen en uit te lachen”

    Dit jaar is Bart De Wever 20 jaar voorzitter van de N-VA. Een “voorrecht” noemde De Wever dat op het verkiezingscongres van zijn partij vandaag in Gent. N-VA wil het alternatief zijn voor een voortzetting van de huidige federale regering, die op kap van de Vlaming de begroting verder de dieperik laat ingaan. Enkel N-VA kan voor de kentering zorgen, verklaarde voorzitter Bart De Wever vandaag aan het slot van het kiescongres van zijn partij. En als de kiezer N-VA een sterk mandaat geeft, dan is De Wever bereid premier te worden.