Bocholt 2 op een archiefbeeld in Sprimont.© Serge Minten

OVERZICHT HANDBAL. Lebbeke en Bocholt 2 bikkelen op laatste speeldag voor titel en promotie naar eerste nationale

In tweede nationale is de titelstrijd nog niet beslecht. De beslissing valt op de laatste speeldag in een duel tussen de twee overgebleven titelkandidaten. Bocholt 2 heeft aan een gelijkspel in Lebbeke genoeg om te promoveren.

Zaterdag zag het er nochtans even goed uit voor Bocholt. De Limburgers stuurden Montegnée met 36-24-cijfers wandelen. Met nog tien minuten op de klok keek Lebbeke in Sprimont tegen een achterstand van vier doelpunten aan maar wist de situatie alsnog recht te zetten om met 29-31 te winnen. Zaterdag (18u) is het in Lebbeke te doen. (ik )

Mannen play-offs eerste nationale

Eynatten 30 - Houthalen 36

De thuisploeg kon nog bekomen van een 0-3-achterstand. Het keerde even de rollen om (9-8) maar bij 15-17 aan de rust zat Houthalen weer aan de goede kant van de score. Houthalen forceerde in het eerste kwartier van de tweede helft de beslissing. Bij 21-27 zaten de Limburgers, die oprukken naar de derde plaats, op rozen.

HOUTHALEN: Grevesse 5, Linten 1, Janssens 4, Poelmans 4, Schepers 2, Op Het Veld 4, Haex 4, Vanhout 1, Kelchtermans 3, Van Vlierden 2, Follon 6.

Mannen play-offs tweede nationale

Bocholt 36  - Montegnée 24

De thuisploeg was snel klaar met een zwak Montegnée. Na 9 minuten leidde de thuisploeg al met 7-2. Aan de rust waren de bezoekers bij een 21-11-stand helemaal uitgeteld.

BOCHOLT: Krasuski 3, Lamers 8, Koninkx 1, Jaeken 7, J. Ceyssens 5, Winteres 4, Tielen 5, L. Ceyssens 2, Grossi 1.