Nederlandse politie arresteert 12 mogelijke uithalers: Drugs die ze zochten was al door Belgische douane in beslag genomen

© anp

De Nederlandse politie heeft dit weekend twaalf vermoedelijke uithalers aangehouden in het havengebied van Vlissingen (Zeeland). Ze waren volgens de politie mogelijk op zoek naar een partij cocaïne die de Belgische douane afgelopen week had onderschept.

tg
Bron: BELGA

In het havengebied van Vlissingen heeft de politie vorige nacht vijf vermoedelijke uithalers aangehouden. Het gaat om een jongen van 15 en vier mannen tussen de 21 en 28 jaar oud. Het was al de derde nacht op rij dat de politie in de haven vermoedelijke uithalers arresteerde. Twaalf in totaal.

Uithalers halen in opdracht van drugsbenden gesmokkelde harddrugs als cocaïne uit containers. Meestal in de grote havens als Antwerpen en Rotterdam. Maar nu ook in Vlissingen.

De politie werd vannacht rond 01.30 uur gewaarschuwd door beveiligingsmedewerkers omdat ze mensen hadden gezien op een bedrijventerrein aan de Finlandweg. Op het terrein werden twee verdachten gevonden, een 15-jarige jongen en 23-jarige man uit Rotterdam. Volgens de politie probeerden ze nog te vluchten maar wist de politie ze aan te houden.

In de buurt werd een medeplichtige van 22 jaar gearresteerd. Dezelfde nacht werd nog een auto staande gehouden met twee andere verdachten van 21 en 28 jaar, beiden uit Rotterdam.

Bewakers

In de nacht van vrijdag op zaterdag hield de politie op het bedrijventerrein aan de Finlandweg al vier mannen aan, weet NOS.nl. Bewakers zagen drie van hen op het terrein rondlopen en waarschuwden de politie.

Niet veel later werd in de buurt van het havengebied een auto met daarin de vierde verdachte gevonden. Ook deze man, een 19-jarige Rotterdammer, is aangehouden.

In de nacht daarvoor zijn drie mannen betrapt die aan de Italiëweg probeerden het bedrijventerrein op te komen.

De uithalers waren wellicht allemaal op zoek naar een partij cocaïne die deze week door de Belgische douane in beslag werd genomen. Ze waren bestemd voor Vlissingen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen