Shutterstock / A. Solano / Sofie Silbermann
Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock / A. Solano / Sofie Silbermann

Waarom we ons niet mogen blindstaren op de rente op spaarboekjes: “Kijk naar het grotere plaatje”

Er komt voorlopig geen verhoging van de rente op de spaarboekjes, toch niet als het aan de banken ligt. Ook tegen een verplichte verhoging door de overheid zeggen ze ‘njet’. Maar volgens financieel expert Pascal Paepen mogen we ons niet blindstaren op die renteverhoging. “Dat gaat om peanuts.” Paepen ziet een andere oplossing.

40 reacties

  • Frank Wagemans

    11 maanden geleden
    Als Belg kan je geen Frans Livret A bekomen. Dat is uitsluitend voorbehouden aan Franse belastingsplichtige staatsburgers.
  • Hubert Collaer

    11 maanden geleden
    Daniel Bamps, bedankt om te vinden dat wij ouder dan 60 niet kunnen beleggen, je belegt op een termijn van 5 à 10j als je een mooi rendement wil halen, de levensverwachtingen zijn meer dan 80j , dus hebben ouderen nog de kans om goed te beleggen, je doet dit ook enkel met geld dat je niet nodig hebt, dus spaarrekeningen zijn noodzakelijk, kies diegene met de meeste opbrengst. Zelf beleg ik op mijn 72j nog heel veel, de opbrengsten helpen mij om goedkoper te leven.Je belegt al vanaf 25€.
  • Johan Aerts

    11 maanden geleden
    Kijk gewoon over de grens meer dan ×2,3,4
  • Daniel Bamps

    11 maanden geleden
    Hoe wil je dat iemand ouder dan 60 jaar nog gaat beleggen . Hun levenstoekomst is veel te kort . Voor die personen is een hogere rente op hun spaarrekening zeker belangrijk.
  • Danny Roelants

    11 maanden geleden
    De EU is baas over ons geld,laat dat duidelijk zijn.Zij beslissen wat de banken moeten doen.Tijden veranderen maar altijd in ons nadeel en dit is met alles zo.De melkkoe(wij dus) zullen wel zorgen dat de banken miljoenen winst maken en voor ons kan er zelfs geen peanut meer af.