Freese op het Coachella-festival in 2022.
2022 Getty Images

Een jaar na de dood van Taylor Hawkins: Josh Freese neemt voortaan plaats achter de drums van Foo Fighters 

De Amerikaanse rockband Foo Fighters heeft ruim een jaar na de dood van drummer Taylor Hawkins een nieuwe drummer gekozen. In een livestream voor de nieuwe plaat "But here we are" werd duidelijk dat Josh Freese het kersverse bandlid wordt.

De livestream "Foo Fighters: preparing music for concerts" had een paar verrassingen in petto. De grootste was de aankondiging van een "nieuwe" drummer.

Aan het begin van de livestream haalde de band een geintje uit met de surfers. Verschillende bekende drummers kwamen voorbij, onder wie Chad Smith en Tommy Lee. Uiteindelijk sprong het beeld naar Josh Freese, die de overige bandleden overtuigde om te spelen. Freese heeft ervaring zat: hij was eerder drummer bij Guns N' Roses, Devo, Nine Inch Nails en Paramore.

En gloednieuw voor de Foo Fighters is Freese nu ook weer niet, want hij drumde vorig jaar vlot mee tijdens twee hommageconcerten voor Hawkins.

Hawkins (50) stierf op hotel in maart (2022) toen de band net op Zuid-Amerikaanse tournee was. De officiële doodsoorzaak is een hartstilstand. In Hawkins' bloed werden bij onderzoek sporen van cannabis, opiaten en antidepressiva gevonden. Het is niet duidelijk of die cocktail een dodelijke invloed heeft gehad. Hawkins kampte ook met een vergroot hart, dat vertelde hij zelf in een interview met het bekende muziekblad Rolling Stone. 

Foo Fighters plannen tussen augustus en oktober verschillende concerten in de VS. Recent lanceerde de band zijn nieuwe single, "Under you". De plaat "But here we are", de eerste sinds het overlijden van Hawkins, komt op 2 juni uit. De livestream van dit weekend was een voorsmaakje daarop. Of Freese op "But here we are" te horen zal zijn, is nog niet bekend.

Foo Fighters werd opgericht door Dave Grohl (Nirvana).
The Associated Press

Meest gelezen