Gebruikers Twitter Blue kunnen nu video’s van 2 uur uploaden (en dat leidt tot problemen)

De uitbreiding van mogelijkheden voor Twitter Blue-abonnees gaat verder. Eigenaar Elon Musk maakte bekend dat de subscribers, die zo’n 8 dollar of 7,39 euro per maand betalen, nu video’s kunnen posten die tot twee uur duren.

Wat voorafging: In november vorig jaar stelde kersverse CEO Elon Musk Twitter Blue voor aan het grote publiek. Na enkele problemen, en mensen die zich voordeden als anderen, verdween het kort nadien opnieuw voor een tijdje. Uiteindelijk keerde de functie terug en ondertussen is het wereldwijd beschikbaar.

Sinds de overname van Twitter door Elon Musk is er heel wat aan de app veranderd. Zo zijn vele oude verified-accounts hun vinkje verloren en hebben organisaties een andere kleur vinkje gekregen. De overgebleven blauwe vinkjes zijn nu voor gebruikers die betalen voor Twitter Blue of celebrities met meer dan 1 miljoen volgers.

In het Twitter Blue-abonnement zitten heel wat voordelen voor de gebruiker. Als je bent geabonneerd, en dus elke maand betaalt, kan je onder andere langere tweets tot 40.000 tekens posten, kan je tweets aanpassen tot een halfuur na de originele post, krijg je minder advertenties te zien én heb je toegang tot de tweestapsverificatie via sms.

Langere video’s

Een ander voordeel was de mogelijkheid om langere HD video’s te posten. Alleen zorgt dat soms ook voor problemen.

  • Tot voor kort ging dat om video’s van maximum 60 minuten en 2 GB. Daar werd al meteen ijverig gebruik van gemaakt om films illegaal op het medium te posten. Zo verscheen onder andere de nieuwe film The Super Mario Bros. Movie al in twee delen op Twitter.
  • Maar nu gaat het dus nog verder. Sinds vorige week kunnen abonnees video’s van maar liefst 8GB p osten die daarbij nog eens twee uur kunnen duren. Onder de aankondigingsstweet van Musk was al meteen te merken dat ook daarvan gebruik gemaakt zal worden om op een illegale manier films en series te verspreiden. Daar postte iemand namelijk de volledige Shrek 3-film. Ondertussen is die wel offline gehaald.
Meer