Meta krijgt recordboete van 1,2 miljard euro en moet persoonlijke data in VS verwijderen: blijven Instagram en WhatsApp werken in Europa?

Meta, het moederbedrijf van Facebook, Instagram en WhatsApp, heeft een recordboete gekregen van 1,3 miljard dollar (1,2 miljard euro). Volgens de Ierse privacywaakhond stuurde de techgigant illegaal persoonlijke data van Europese gebruikers door naar de Verenigde Staten. Daarmee moet het binnen de vijf maanden stoppen en die data moeten binnen het halfjaar worden verwijderd. Maar kunnen de sociale media van Meta nog blijven werken in de Europese Unie?

11 reacties

  • Thomas Vervoort

    11 maanden geleden
    Pfff alternatieven genoeg. Waarom is iedereen altijd zo veel bezig met FB. is gewoon een verjaardagskalender van je vrienden en makkelijke manier om events te organiseren. En dat kan je op veel andere dingen ook. Mensen moeten er gewoon op komen. laat facebook maar ten onder gaan. Zijn we er van af.
  • Christian Deckers

    11 maanden geleden
    Dit is 200% cinema. Exact hetzelfde als met het 'redden van de banken in 2008'.De overheden hebben als resultaat dat anno 2023 alle geldverrichtingen op voor hen wenselijke manier doorgaan. Zo zullen straks ook alle FB-data, alle burger- en zakendata door de overheden geconfisqueerd worden. Twitter komt ook volledig in de overheidszak terecht ter vervolmaking van de censuuruitvoering. IT-bedrijven hebben véél meer zicht op de burger, dus dat komt de dictatuur ooit goed uit.
  • frederik vander auwera

    11 maanden geleden
    Doe zo verder
  • Karel van Velzeke

    11 maanden geleden
    Europa heeft blijkbaar nog een melkkoe gevonden .
  • Gunther Mampaey

    11 maanden geleden
    Dat is niet niks, maar volharden in de boosheid; zal ze nog veel geld kosten. Want De heer Zuckerberg, denkt dat hij onaantastbaar is, in de VS toch. Ik meen me te herinneren, dat dit al de derde boete is dat hij krijgt van de EU?