N-VA in zee met Vlaams Belang? Politiek journalist Isolde Van den Eynde: “Laat campagnes wachten. Eerst nog een jaar besturen en problemen aanpakken”

Vormen N-VA en Vlaams Belang na de verkiezingen van juni 2024 samen een regering? Die vraag stond dit weekend centraal in de politieke actualiteit. “Als Vlaams Belang zijn shit opkuist, waarom niet?”, zei voorzitter Bart De Wever in ‘De Zondag’. Isolde Van den Eynde, politiek journalist bij HLN, analyseert dat interview in de studio van HLN LIVE: “Men vreest bij N-VA wat het gaat geven als Vlaams Belang de grootste partij wordt.”

80 reacties

  • Eddy DESMET

    11 maanden geleden
    We hebben allerminst nood aan een regering met N-VA, want die partij kent maar één ding : regeltjes. Een partij die zich helemaal niet bekommert om het welzijn van Jan met de Pet, maar enkel oog heeft voor kapitaalkrachtige burgers. Een partij die bovendien uitblinkt van onbekwame ministers met Jan Jambon op kop. Nee, we zitten echt niet te wachten op N-VA en al zeker niet op Bart De Wever, de man van de loze beloftes en van wispelturigheid.
  • Gino Sinnesael

    11 maanden geleden
    Vivaldi is nu eenmaal een samenraapsel van de verliezers om toch maar aan de macht te kunnen blijven. Maar van 'degelijk bestuur' is maar weinig te zien! Vergeet niet dat bijna alle Vivaldi-partijtjes de gepensioneerden al meer dan 20 jaar beliegen (afschaffen 'solidariteitsbijdrage') en de alleenstaanden in de kou laten staan. Het wordt hoog tijd dat de mensen hun ogen openen, en zich alle loze beloften en schandalen herinneren wanneer ze de volgende keer gaan stemmen!
  • Dirk Uyttenhove

    11 maanden geleden
    Kan me niet schelen hoe en met wie ze het doen, maar de franstaligen moeten weg uit Vlaanderen. Gedaan met België. En al diegenen die samenspanden voor Vivaldi moeten in de toekomst uit het Vlaamse parlement geweerd worden.
  • Johan Van Berlo

    11 maanden geleden
    Isolde, nog 1 jaar voor de Vivaldi regering om hun plannen/hervormingen uit te voeren ! Nu veel beloften !! Wat hebben ze dan gerealiseerd in de voorbije jaren ? niets, nada, van alle mooie beloften bv. door CD&V - OVLD , is niets in huis gekomen. Enkel de PS heeft haar doestelling bereikt, uiteraard op kosten van de werkende Vlaming. Moeten we ons zuurverdiend inkomen blijven storten in de bodemloze put die Wallonië & Brussel heet ?? Dat is de vraag die de Vlamingen moeten beantwoorden !!
  • gina duribreux

    11 maanden geleden
    beter met Vlaams belang dan met PS De Wever moet duidelijk zijn met Vlamingen ze hebben daar recht op maar betalen met ons geld aan Ps kan ook niet meer zonder dat Vlamingen allemaal hun akkoord geven geld is van ons weverke en niet dat van de politiekers