Een Russische Soechoj Soe-24 (SU-24). Die zou deel uitmaken van de nieuwe aanvalseenheid.
Volledig scherm
Een Russische Soechoj Soe-24 (SU-24). Die zou deel uitmaken van de nieuwe aanvalseenheid. © EPA

Rusland werkt aan nieuwe aanvalseenheid met codenaam ‘Shtorm’: allerbeste piloten moeten situatie in Oekraïne ‘rechttrekken’

Volgens Britse militaire inlichtingendiensten lijkt het erop dat Rusland werkt aan een nieuwe aanvalseenheid met de codenaam ‘Shtorm’. Het gaat om een groep van de allerbeste piloten die de tegenvallende prestaties van de Russische luchtmacht in Oekraïne moet ‘rechttrekken’.

37 reacties

  • Jurgen Gardelijn

    11 maanden geleden
    Nog een elite-groepje waar ze gehakt van kunnen maken!
  • Ives Ameel

    11 maanden geleden
    Een virtuoze cirkel van geweld en zoals altijd onschuldige mensen die dit betalen met hun leven en dit voor de glorie van politici langs beide kanten! Dit zal allemaal heer raar eindigen zeker niets goeds.
  • Karel Valgaern

    11 maanden geleden
    Jonathan Dekeyser: op lange termijn simpel gezegd, macht in de wereld. Met het extra graan kunnen ze gemakkelijker corrupte afrikaanse republieken aan zich binden. Dat betekent extra (zeldzame) grondstoffen uit die landen. Ook Oekraïne heeft die. Dus meer macht vooral over EU, zeker in samenspraak met China. Net zoals zij die macht trachtten te gebruiken met hun gas. (chantagemiddel). Dit is héél simpel gezegd, maar Ieder die beweert dat dit niet "onze" oorlog is, is wel heel kortzichtig.
  • Danny Govaerts

    11 maanden geleden
    De Russen moeten maar zien dat Oekraïne hun nieuwe aanvalseenheid niet omdopen tot Shrotom. Waar ze dan de Oekraïense bottine in krijgen. Dat ze nu al spreken dat ook gepensioneerde piloten deel kunnen uitmaken van de groep. Bij gebrek aan volk .
  • Nico Herbots

    11 maanden geleden
    Hadden ze niet beter ineens hun beste mensen ingezet? Wat ze nu eigenlijk zelf zeggen is dat het tot nu toe maar wat geklooi was door niet fatsoenlijk opgeleide militairen. Als ze dan toch zo superieur en oppermachtig zijn, waarom nemen ze dan niet gewoon Oekraïne in? Waarom duurt het zo lang?