© ATV

Gemeentehuis in Boom sluit tijdelijk na extreem geval van agressie: “De derde keer in enkele maanden tijd”

Boom -

De medewerkers van het onthaal in het gemeentehuis van Boom hebben maandag te maken gekregen met een zeer ernstige vorm van verbale en fysieke agressie. Als statement sluit het gemeentehuis tijdelijk de deuren. “We gaan maatregelen nemen”, zegt burgemeester Jeroen Baert (N-VA).

tdk, bar, jtp

Maandagmorgen ontstond er aan het onthaalloket een discussie. Een man reageerde agressief omdat hij geen verblijfsvergunning kreeg. Hij gooide met spullen, bedreigde medewerkers en viel zelfs iemand fysiek aan. De lokale politie Rupel kwam ter plaatse om vaststellingen te doen. “De verdachte werd meegenomen voor verhoor”, zegt politiewoordvoerder Joris Van Camp.

“De hele dienst en bij uitbreiding het hele lokaal bestuur zijn hierdoor zwaar aangedaan”, stelt de gemeente. “Om enerzijds de betrokken medewerkers de nodige steun, rust en sereniteit te bieden om dit te verwerken en anderzijds een duidelijk statement te geven dat we geen enkele vorm van geweld kunnen tolereren, werken we momenteel verder achter gesloten deuren.”

Het gemeentebestuur verontschuldigt zich voor het ongemak en zegt zo snel mogelijk opnieuw telefonisch bereikbaar te zijn. “Maar we zijn ervan overtuigd dat de Bomenaar hier begrip voor heeft”, klinkt het nog.

Het is niet de eerste keer dat medewerkers van het gemeentehuis te maken krijgen met dergelijke feiten. “Dit was de derde keer in drie maanden tijd”, reageert burgemeester Jeroen Baert (N-VA). Zo bleef de dienst burgerzaken in februari een hele dag gesloten nadat een agressieveling er amok had gemaakt.

“Het schrijnende is dat het vaak om mensen gaat die een “rekening komen vereffenen’ voor zaken waar de gemeente niets te maken heeft. Dat moet stoppen. We gaan dan ook over tot maatregelen”, stelt Baert.

“We hebben aan de politie gevraagd een wijkagent te posteren, maar dan volgt het eeuwige verhaal van het capaciteitsprobleem. Daarom gaan we op korte termijn externe security inschakelen om toezicht te houden”, maakt de burgemeester bekend. “Het gaat geld kosten, maar hieraan moet dringend paal en perk worden gesteld. Op langere termijn beraden we ons nog over eventuele extra maatregelen. We zouden deze dienst bijvoorbeeld kunnen verhuizen zodat deze dichter bij de politie komt te zitten.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen