Pascale Van Damme volgt Paul Van den Bulck op en wordt eerste vrouwelijke voorzitter van de Belgische voetbalbond: “Geeft me veel vertrouwen”

Pascale Van Damme (54) wordt de nieuwe voorzitter van de Belgische voetbalbond. Ze neemt de rol over van Paul Van den Bulck die vandaag officieel zijn ontslag indiende. Het werd aanvaard door de raad van bestuur. Van Damme is voor haar werk momenteel in Las Vegas en was daarom zelf niet aanwezig, maar werd door de overige leden van de raad van bestuur de juiste persoon geacht om deze functie te vervullen.

Van Damme is de eerste vrouw als voorzitter van de grootste Belgische voetbalbond. Ze werkt normaal gezien het mandaat van Paul Van den Bulck af tot juni 2024. Ze zetelt al twee jaar in de raad van bestuur. Ze is onafhankelijk, aan geen enkele club of stroming in de bond verbonden. Ze werd door toenmalig CEO Peter Bossaert gevraagd om zo voor diversiteit in de bondstop te zorgen. Dat was ook één van de drijfveren voor Paul Van den Bulck, van Congolese afkomst, die eerst bestuurslid en daarna voorzitter werd.

Van Damme is een succesvolle manager die succes had in de informatica. Ze was vroeger roeister en mag ex-topjudoka Gella Vandecaveye tot haar vriendenkring rekenen.

“Het geeft me veel vertrouwen dat de volledige raad van bestuur en het directiecomité samen de bladzijde willen omslaan, en met vereende krachten verder willen bouwen aan de toekomst van de KBVB”, reageerde Van Damme in een persbericht van de voetbalbond. “Ik reik de hand aan de raad van bestuur, het directiecomité, de Pro League, Voetbal Vlaanderen en de Association des Clubs Francophones de Football om samen met mij te schrijven aan een mooie toekomst voor de Rode Duivels, de Red Flames en de honderdduizenden andere voetballers, fans en leden die wij vertegenwoordigen. Better Together!”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

​De Pro League wilde de voorzitter ad interim niet leveren. Dat was na de historie met dubbele petten en de operatie Propere Handen ook niet aangewezen. Dus geen Michael Verschueren (Anderlecht), Sven Jaecques (Antwerp), Peter Willems (OHL) of Pierre Locht (Standard) aan het hoofd van de voetbalbond. Ondervoorzitter Marc Van Craen neemt straks een andere functie op en voormalig voorzitter Robert Huygens heeft de leeftijdsgrens bereikt. Bleven over: Philippe Godin en Benjamin Vasseur van de Franstalige vleugel en de enige vrouw, Pascale Van Damme. De keuze viel op de laatste.  (lvdw, vva)

© Sportpix

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer