RV
Volledig scherm
© RV

Trappist Westvleteren te koop in Nederlandse drankwinkels in strijd tegen “illegale woekerhandel”

In België is Trappist Westvleteren alleen bij de abdij in Westvleteren of via thuislevering te koop, maar Nederlanders zullen het bier binnenkort kunnen kopen in de winkel. Dat moet helpen om “woekerhandel” in Nederland tegen te gaan, zo hebben de monniken van de Sint-Sixtusabdij in Westvleteren maandag aangekondigd.

6 reacties

  • Paul van de velde

    11 maanden geleden
    Heb het één keer geproefd, ieder zijn smaak maar er zijn andere bieren op de markt die ik lekkerder vind. Denk dat het meer te maken heeft met kuddegeest dan smaak.
  • Karel van Velzeke

    11 maanden geleden
    bier kost tegenwoordig meer dan wijn !
  • Nico Herbots

    11 maanden geleden
    Welke gek betaalt er ook 18 euro voor een flesje trappist? Het is een kwestie van vraag en aanbod natuurlijk, maar er zijn meer dan genoeg lekkere biertjes te krijgen, zonder dat je 150 kilometer moet rijden en in de file gaan staan. Aan al die zotte prijzen doe ik zo weinig mogelijk mee. Ik betaal ook geen 25 euro voor een spaghetti bolognaise, 2,8 euro voor een glaasje water, 12 voor een dame blanche en 2,5 extra voor een toefje slagroom. Doe even normaal. De wereld draait door.
  • Gino Sinnesael

    11 maanden geleden
    @Jan Reunes: uw betoog is niet volledig juist! Beide bieren hebben een verschillende gist én ander bronwater. Twee factoren die de smaak van het bier serieus kunnen beïnvloeden! Denk maar aan het verhaal van de productie van Hoegaarden in Jupille...
  • Alex Jonckers

    11 maanden geleden
    Was het niet Yves Leterme die westvleteren promote, sindsdien moet iedereen er hebben, tip, probeer eens abt 12,ik proef er geen verschil in.