In juli 2021 trad de Vesder uit haar oevers en stond onder andere Pepinster op de foto. Computermodellen van Google kunnen nu eventuele overstromingen van die rivier voorspellen.
Volledig scherm
In juli 2021 trad de Vesder uit haar oevers en stond onder andere Pepinster op de foto. Computermodellen van Google kunnen nu eventuele overstromingen van die rivier voorspellen. © Eric de Mildt

Google gaat met AI overstromingen voorspellen in België: over deze rivieren kan je een waarschuwing krijgen

Met behulp van artificiële intelligentie zal Google in de toekomst kunnen voorspellen of er een overstroming zal plaatsvinden in België. Dat meldt de techgigant maandag aan de redactie van HLN.

9 reacties

  • Marco Maerten

    11 maanden geleden
    Paul Boutsen,de dam 'te laat' opengezet was zeker niet de oorzaak.Het waren zeer uitzonderlijke omstandigheden en met een bodem waaronder hard gesteente zit kan het water niet in de grond dringen en zoekt het de snelste weg.Die regio heeft een rostachtige bodem vergelijkbaar met het verharde vlaanderen waar beton de scepter zwaait.
  • Kim Van Puymbroeck

    11 maanden geleden
    De natuur bewegingen kan je niet voorspellen,en AI zeker niet,dan moet je al over heel de wereld AI technologie onder gronds diep in de aarde hebben zitten... En moest het toch zo zijn dan zitten de weerbericht ankers zonder werk... Want dan zou vanaf nu elk weertype voorspelbaar zijn...
  • Paul Boutsen

    11 maanden geleden
    Je hebt daarvoor geen AI nodig, gewoon iemand met gezond verstand die de weerberichten nakijkt en de damdeuren vroeg genoeg op tijd openzet.
  • Dany Herman

    11 maanden geleden
    Kan AI voorspellen wanner er een oen beslist om stuwdam open te zetten terwijl er al een overvloed aan regenwater in een rivier loopt denk dat niet
  • John Stahl

    11 maanden geleden
    Tjonge waarmee zijn we bezig. Kunnen die overbetaalde verantwoordelijken niet voor zichzelf denken, behalve waar het gaat om hun zakken te vullen?
  1. Hoe herken je een toxische baas en wat doe je ertegen? “Hij zal altijd druk bezig lijken, maar toch ook micromanagen”
    Jobat

    Hoe herken je een toxische baas en wat doe je ertegen? “Hij zal altijd druk bezig lijken, maar toch ook micromana­gen”

    Welzijn op het werk krijgt vandaag meer aandacht dan ooit. Experts moedigen je aan om kritisch na te denken over je leidinggevende en op te komen voor jezelf en je team. Goed leiderschap is dan ook van cruciaal belang voor de prestaties die je levert en hoe je je voelt op de werkvloer. Maar wat kan je als medewerker doen als jouw leidinggevende je belemmert om goed – en graag – te werken? Welzijnsmanager Elisabeth Van Steendam legt het Jobat.be uit.
  2. HET DUEL. Mahdi (CD&V) en Vaneeckhout (Groen) vol in de aanval over migratie: “U maakt Vlaams Belang op die manier alleen maar groter”
    61

    HET DUEL. Mahdi (CD&V) en Vaneeck­hout (Groen) vol in de aanval over migratie: “U maakt Vlaams Belang op die manier alleen maar groter”

    In het derde ‘Duel’ in de studio van VTM Nieuws namen CD&V-voorzitter Sammy Mahdi en Jeremie Vaneeckhout, co-voorzitter voor Groen, het zondagmiddag tegen elkaar op. Het werd een vijandig duel, waarin zeer scherpe verwijten over en weer werden geslingerd binnen de thema’s zorg, landbouw en migratie. Met name over migratie gingen de twee kopstukken fel tekeer tegen elkaar. “U gedraagt zich als een aanhangwagen van extreemrechts”, zei Vaneeckhout. “Het beste communicatiebureau voor Vlaams Belang zijn de ideeën van de groenen”, stelde Mahdi.