Beyoncé en Jay-Z betalen 200 miljoen dollar cash voor duurste huis ooit in Californië

Beyoncé en Jay-Z hebben 200 miljoen dollar cash op tafel gelegd voor een huis in Malibu in Californië. Dat meldt TMZ. Daarmee tekent het koppel voor de duurste woning ooit in de staat van de VS.

200 miljoen dollar of net geen 185 miljoen euro: zoveel hebben Beyoncé en Jay-Z op tafel gelegd voor een mansion in Malibu, even ten westen van Los Angeles in Californië. Dat meldt TMZ, de entertainmentwebsite die doorgaans goed op de hoogte is van het reilen en zeilen in showbizzland. Ook andere media zoals Los Angeles Times nemen het bericht over.

Opvallend: het sterrenkoppel had geen lening nodig en heeft het bedrag cash van de rekening gehaald. Met een geschat vermogen van 500 miljoen dollar (ruim 460 miljoen euro) voor haar en liefst 2,5 miljard dollar (ruim 2,3 miljard euro) voor hem, mag dat allicht geen probleem vormen.

Door deze aankoop mogen Beyoncé en Jay-Z zich voortaan de eigenaars van het duurste huis in de geschiedenis van de staat in de VS noemen. Het vorige record stond op naam van Marc Andreessen, een miljardair die in 2021 voor 177 miljoen dollar (ruim 157 miljoen euro) een huis vlakbij kocht.

Beton en glas

Het nieuwe optrekje van Beyoncé en Jay-Z is een minimalistisch meesterwerk in beton en glas met een bewoonbare oppervlakte van ruim 3.700 vierkante meter. Het staat op een stuk land van ruim 3 hectare en is gebouwd door kunstverzamelaar William Bell die het terrein in 2003 kocht. De gerenommeerde architect Tadao Ando uit Japan bedacht het ontwerp.

Het huis is gebouwd in de vorm van een L en telt verschillende gigantische open ruimtes met vensters die reiken van het plafond tot de vloer. Het heeft ook meerdere terrassen, een zwembad en een immens gazon dat uitgeeft op een klif en zo een fabelachtig uitzicht op de Stille Oceaan biedt.

Pocket listing

Foto's van het gebouw zijn zeldzaam omdat het nooit publiek te koop heeft gestaan. Naar verluidt is het in alle stilte via een zogenoemde pocket listing aangeboden aan een selecte groep superrijken. De oorspronkelijke vraagprijs lag daarbij op 295 miljoen dollar (ruim 270 miljoen euro). Beyoncé en Jay-Z hebben schijnbaar goed onderhandeld.

Het is niet de eerste keer dat het koppel een peperdure woning koopt in Los Angeles en omstreken. Zo kocht het in 2017 een huis in de poepchique wijk Bel-Air voor 88 miljoen dollar (ruim 81 miljoen euro) om het vervolgens voor vele miljoenen te renoveren.

Zelfs met een prijskaartje van 200 miljoen dollar, hebben Beyoncé en Jay-Z niet het duurste huis in de VS in handen. Die titel is voor een flat in New York die liefst 238 miljoen dollar (ruim 220 miljoen euro) kost.

Meest gelezen