Gella Vandecaveye / KBVB
Volledig scherm
PREMIUM
© Gella Vandecaveye / KBVB

PORTRET. Via Antarctica en de Mont Blanc naar Tubeke: wie is Pascale Van Damme, de eerste vrouwelijke voorzitter van de voetbalbond?

Pascale Van Damme (54) is de eerste vrouwelijke voorzitter in 128 jaar Belgische voetbalbond. In het dagelijkse leven is ze topmanager bij IT-reus Dell. Maar Van Damme wil vooral veel méér zijn dan bedrijfsleider, ziet ex-judoka en vriendin Gella Vandecaveye: “In december zaten we zestien dagen in Antarctica. Voor Pascale is het leven veel meer dan werken.” Een portret van een people manager met een avontuurlijke kantje.

2 reacties

  • Albert de Lovendeghem

    11 maanden geleden
    Typisch Belgisch, je kan op alles negatieve kritiek hebben en dus afbreken, blijkbaar ook een sport voor sommigen. Los daarvan is Pascale succesvol in haar carrière als topmanager en dus zal ze ook slagen in deze job, behoudens tegenkanting en tegenwerking binnen de bond zélf. Voetbal is business zoals elke andere bedrijfstak. Nu nog een goede CEO.
  • Ivan Smissen

    11 maanden geleden
    Om op Antarctica rond te lopen moet je niet avontuurlijk zijn hoor, je moet gewoon veel geld hebben en je niets aantrekken van je gigantische ecologische voetafdruk.