Vrouw gaf zich aan bij politie na nieuws over dodelijke aanrijding: ‘Ze dacht dat het een tak of een ree was’

Het slachtoffer werd teruggevonden in de berm van de weg.© robtv

Een dertigjarige vrouw heeft zichzelf aangegeven bij de politie nadat ze het nieuws over de dodelijke aanrijding in Tervuren had gehoord. Ze zat achter het stuur van de wagen die een 49-jarige vrouw aanreed, maar was zich naar eigen zeggen van geen kwaad bewust.

Maarten De Cock

‘De vrouw zou bij het naar huis rijden na een vermaakuitstap een impact hebben gevoeld, waarbij de voorruit van haar voertuig verbrijzeld werd’, stelt het Leuvense parket. ‘Ze was in de veronderstelling dat er een tak op haar voertuig was gevallen of dat zij een ree had geraakt, maar toen zij het nieuws vernam dat er zich op die plaats een dodelijk verkeersongeval had voorgedaan, is zij naar de politie gegaan.’ Het gaat om dertigjarige vrouw uit Waver.

Na de aangifte werd ze gearresteerd. Het parket vordert een gerechtelijk onderzoek wegens onopzettelijke doding ingevolge een verkeersongeval en vluchtmisdrijf. De verdachte wordt voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

Bij de eerste vaststellingen van het ongeval op de Tervuursesteenweg, vlak bij het Vierarmenkruispunt in Tervuren, ging het parket uit van vluchtmisdrijf. Op zondagmorgen werd daar een 49-jarige vrouw uit Sint-Lambrechts-Woluwe levenloos teruggevonden in de berm.